Mijn motto is om chocolade leuk en eenvoudig te maken.

Een zeer grote dank aan iedereen die mijn blog bezoekt, houdt, deelt en opmerkingen over chocolade. Dit bericht wordt niet gesponsord door het chocoladebedrijf, het is een gastpost van Isabella, de Nederlandse chocoladeverslaafde. Voor degenen die niet bekend zijn met de geschiedenis van chocolade, hier is een korte uitleg. In de Middeleeuwen, in veel landen, waren er tal van chocolade huizen de verkoop van verschillende soorten donkere en lichte chocolade (evenals cacao, een soort van donkere chocolade) evenals snoep gemaakt van cacao. Er waren ook tal van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van chocolade en verkopen in de lokale markten. In de 20e eeuw begonnen veel bedrijven chocolade te produceren. Een van de bedrijven die begon in de 20e eeuw was Hershey. Hershey is een Amerikaans bedrijf met hoofdkantoor in Hershey, Pennsylvania. Vandaag de dag is Hershey chocolade het populairste merk van chocolade ter wereld. Wat cacao betreft, ik weet niet zeker of dat de reden is voor mijn obsessie, maar cacao is een natuurlijke bron van flavonoïden, dezelfde flavonoïden die chocolade zijn smaak en kleur geven.

Ik ben geboren in Amsterdam, verhuisde naar Amsterdam toen ik jong was om bij mijn Nederlandse grootouders te wonen. Mijn eerste blog was in 2003 en ik nog steeds handhaven als een soort van "chocolade dagboek". In het jaar 2000 startte ik mijn eerste bedrijf: een chocoladelab voor kinderen genaamd Chocolate Lab, dat ik in Amsterdam oprichtte. Ik begon een beetje chocolade te maken, het soort dat je koopt in de supermarkt, en ik besloot om de hele partij te verkopen. Ik dacht dat zou een goed inkomen voor mij en ik zou geen zorgen te maken over mijn financiën, en zou ook een gemakkelijke manier om wat extra geld te verdienen. Ik verkocht mijn chocolade lab en in 2006 begon het bedrijf dat ik nog steeds lopen vandaag. De manier waarop dingen nu zijn, is het gewoon niet mogelijk voor mij om het alleen te blijven runnen, dus ik werk nu in een "volbracht" bedrijf. Dat wil zeggen, ik ben helemaal geen kleine chocolademaker.

Waarom ik dit doe

Mijn passie is chocolade en de plek waar ik ontdekte over chocolade was mijn kindertijd. Ik heb ook veel vrije tijd op mijn handen die mij leidt naar chocolade recepten met u delen. Ik ben altijd blij om u te helpen met eventuele vragen over het maken van chocolade.

Ik heb een kleine keuken waar ik kleine partijen chocolade maak. Ik ben hier erg goed in en ik probeer het op mijn vaardigheden te houden. Dit recept is mijn tweede recept in deze serie. Ik had veel problemen met de eerste, dus heb ik besloten om een paar kleine partijen te maken. Het nieuwe recept is zeer dicht bij de eerste. Degene die het beste uitkwam was degene met de kaneel. Het deeg is erg dun en erg pluizig, dus het is leuk dat het gewoon een beetje plakkerig is. Ik heb mijn broodmaker gebruikt, maar als je geen broodmaker wilt gebruiken, kun je een gewone mixer, een deeghaak en een mes gebruiken.